Aasa Opinie

Data dodania: 9 lipca 2014 r. / Aktualizacja: 11 stycznia 2023 r.

Aasa Polska S.A. jest częścią skandynawskiej grupy finansowej Aasa Global, która na rynkach międzynarodowych radzi sobie zupełnie nieźle. W Polsce firma natrafiła dodatkowo na sprzyjające okoliczności – mimo, że liczba parabanków w naszym kraju wzrasta, zainteresowanie szybkimi pożyczkami wciąż jest spore.

Wymagania

  • Czysta historia kredytowa
  • Zameldowanie
  • Numer telefonu
  • Adres e-mail
  • Konto w banku
  • Zaświadczenie o dochodach
  • Status osoby fizycznej

Pożyczka na raty w Aasa

    • Aasa - logo
    • 1000 - 25000 złKwota pożyczki
    • 36 m-cyOkres spłaty
    • -Pierwsza pożyczka gratis
    • 20 - 80 latWiek pożyczkobiorcy
    • Skorzystano 2 razySprawdź

    AASA Polska oferuje pożyczki ratalne, spłacane przez klientów stopniowo w okresie do 36 miesięcy. Proces ubiegania się o pożyczkę w Aasa Polska w całości odbywa się przez internet, jest bardzo prosty i szybki. RRSO: 48,12%

    • Firma udzielająca pożyczkiAasa
    • Minimalna kwota pożyczki1000 zł
    • Maksymalna kwota pożyczki25000 zł
    • Minimalny okres spłaty36 miesięcy
    • Maksymalny okres spłaty36 miesięcy
    • Pierwsza pożyczka za darmo NIE
    • Maksymalna kwota pierwszej bezpłatnej pożyczki-
    • Oprocentowanie (RRSO)48,12%
    • Minimalny wiek pożyczkobiorcy20 lat
    • Maksymalny wiek pożyczkobiorcy80 lat
    • Czas wypłaty pożyczki15 minut
    • Sprawdzana historia kredytowaBIK, BIG, CRIF, KBIG

    Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 6 000 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy 48,12%. Rata miesięczna od 297,58 zł. Roczna stopa oprocentowania 20,50% (stopa zmienna). Całkowity koszt pożyczki: 4 518,69 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 2 124,69 zł, prowizja 2 394,00 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 10 518,69 zł. Stan na dzień 15.12.2022r.

    RRSO: 48,12%. Przykład pożyczki: 1000 zł na 36 miesięcy. Do spłaty: 2 443,60 zł.

Dane firmy

Nazwa firmy: Aasa Polska S.A.
Adres: ul. Hrubieszowska 2, 01-209 Warszawa
Telefon: +48 22 46 00 300
E-mail: info@aasapolska.pl
Strona www: www.aasapolska.pl
Godziny pracy firmy: pon – pt 8:00-19:00
NIP: 525 252 81 11
REGON: 146 017 266
KRS: 0000411939

Zalety

  • dla osób w wieku 20-80 lat

Wady

  • brak obsługi klienta w weekendy

Opinie o Aasa

4.8/5 (głosów: 18)

Oddaj głos

Pożyczki w firmie Aasa

Na forach internetowych klienci chwalą Aasa głównie za szybkość procedury i łatwość nawiązania kontaktu z obsługą. Wśród głosów krytycznych pojawiają się negatywne opinie o braku minimalnych wymagań wobec pożyczkobiorcy i sporemu w związku z tym ryzyku, podczas gdy w rzeczywistości – jako że sprawdzany jest tu BIK – można spotkać się z decyzją odmowną, a więc firma jak najbardziej kontroluje podpisywane umowy.

Zasadniczo do wymagań wstępnych należą:

  • kryteria wiekowe (między 20 a 75 r.ż.)
  • stały dochód
  • brak zadłużeń
  • stałe zamieszkanie na terenie Polski

Koszty pożyczki

Dodatkowe koszty zależą od tego, o jak dużą kwotę zechcemy wnioskować (pod tym względem firma ma dość zawężoną ofertę: dolny limit pożyczki to 1000 zł, górny – 2000 zł).

Stałymi opłatami wchodzącymi w skład całości przedsięwzięcia są:

  • jednorazowa opłata przygotowawcza (390 zł)
  • miesięczna opłata administracyjna (15 zł)
  • roczna stopa oprocentowania (9 proc.)

Jeśli ktoś chce dokładnie prześledzić koszty potencjalnej pożyczki, znając już dokładnie kwotę, o którą będzie starał się wnioskować, skorzystać może z wbudowanego w stronę Aasa kalkulatora. Ciekawostką jest tu możliwość rabatu w wysokości 10 zł za potwierdzenie danych na portalu Facebook.

Spłata pożyczki

Podobnie jak w przypadku każdego przedsięwzięcia o charakterze finansowym, najważniejszą kwestią jest stały kontakt z firmą – szczególnie, jeśli po drodze pojawiają się problemy. Gdy nie jesteśmy w stanie spłacić pożyczki na czas, (czyli wedle ustalonego podczas podpisywania umowy harmonogramu), najlepiej od razu zadzwonić do Biura Obsługi Klienta. Warto zdawać sobie sprawę zwłaszcza z tego, że:

  • wcześniejsza spłata jest możliwa (z korzyścią dla klienta)
  • zmiana terminów dla poszczególnych rat jest możliwa
  • przedłużenie ostatecznego terminu jest możliwe – po uprzednim kontakcie z Aasa.

Sprawdzane bazy dłużników

  • BIK
  • BIG
  • CRIF
  • ERIF
  • KBIG
  • KRD
  • PWIP
  • Kaczmarski Group

Pożyczka w pigułce

Kwota1000 - 25000 zł
Okres spłaty36 miesięcy
Oprocentowanie (RRSO)48,12%
Czas wypłaty pożyczki15 minut
Weryfikacja w BIK TAK
Zaświadczenie o zarobkach TAK
Ocena firmy
4.8/5 (głosów: 18)

Komentarze (24)

  • Ireneusz2018-11-21 13:51:57

    Zasłużonych 5 gwiazdek

  • Bronek2018-10-31 18:06:24

    Zdecydowanie pożyczka warta polecenia. Korzystałem z ich usług dwukrotnie i faktycznie pożyczka jest tania jak na ratalne. Na pewno dobre jest też to, że można sprawę załatwić przez internet - to wygodne

  • Iwonka2018-10-26 09:18:31

    Ja również dołączam się d opozytywnych opinii. Kiedy byłem w potrzebie nie zawiedli, pożyczka dotarała na konto szybko i dzięki temu mogłam szybko dokonać ważnej płatności

  • Jakub2017-07-13 18:20:28

    Wszyscy polecają - ja też mogę ich polecić. Wyróżniają ich niskie raty oraz wysoka przyznawalność. Jak ktoś ma bałagan w BIK to można i tak śmiało udarzać.

  • Bębenek75422015-07-25 10:59:32

    Tak, też mogę polecić

  • Marcinek2015-07-25 10:58:54

    Super oferta polecam.

  • KAsa2015-07-24 12:20:28

    Kasa na koncie następnego dnia, oczywiście ze spłatą również nie mam problemów, bez ponagleń, listów, telefonów.

  • Mirekk2015-07-24 12:19:49

    U mnie umowa dostarczona była przez kuriera, a nie zawierana na odległość, jak u innych - polecam!

  • Dulańsasaa2015-07-24 12:19:08

    Cześć i Witam hmy szystko bez najmniejszych problemów. Wszystkie koszty zostały mi przedstawione od razu.

  • Duda6662015-07-23 11:46:01

    Przyłaczam się do kolegów i też polecam!

  • Erik2015-07-23 11:43:35

    Witam, działalność na rynku polskim prowadzi od 12 lutego 2012 roku.

  • Michał2015-07-23 11:41:23

    Asa Kredyt to marka należąca do Aasa Polska S.A., przedsiębiorcy udzielającego szybkich pożyczek pieniężnych przez Internet fajna sprawa polecam.

  • Lulek2015-07-15 11:27:27

    Nooo tak a dzięki temu, raty nie są zbyt wysokie i spokojnie można poradzić sobie ze spłatą.

  • Tomuś2015-07-15 11:26:55

    Zgadzam się z Bartkiem a ponadto proponuje ona pożyczki w wysokości do 3 400 złotych, które można rozłożyć na 18 miesięcy.

  • Bartek2015-07-15 11:26:12

    Cześć z tego co ja słyszałem to w Polsce działa ten bank już od jakiegoś czasu i cieszy się coraz większą popularnością.

  • Milena2015-07-09 11:27:29

    Cześć, brałam pożyczkę w ubiegłym roku, głównie ze względu na długi okres kredytowania oraz brak wymaganego zabezpieczenia polecam!

  • Radek2015-07-09 11:26:24

    Witam, naprawdę nie da się całego procesu przeprowadzić w 100% online, ale i tak na plus;p

  • Gosia2015-07-09 11:25:17

    Cześć, ja sobie zadzwoniłam i podałam wszystkie dane konsultantowi, chyba na drugi dzień dostałam pozytywna odpowiedz od nich. Dostałam 1000 zł na 7 rat.

  • Franek2015-07-07 11:37:39

    A moim zdaniem firma ta jest naprawdę ok, ale na pewno nie każdy dostanie tam pożyczkę, bo warunki podobne są jak w banku i spore wymagania, ale warto próbować.

  • Marian2015-07-07 11:36:38

    Ja też tam dostałam bez problemu 1000 zł na 7 rat. Polecam wszystkim chętnym.

  • Małgosia2015-07-07 11:34:55

    Ja tam osobiście zadzwoniłam i podałam wszystkie dane konsultantowi i już na drugi dzień dostałam pozytywna odpowiedz od nich.

  • Romekk662015-07-06 10:32:52

    Witam a same wnioski o pożyczkę można składać drogą elektroniczną 24 godziny na dobę, każdego dnia.

  • Tadeusz2015-07-06 10:32:21

    Tak a wśród tych negatywnych opinii przeważają związane z koniecznością przelewania 1 zł w celu weryfikacji oraz konieczność podpisywania kontraktu u kuriera.

  • Asia2015-07-06 10:31:37

    Widzę, że mają komentarze klientów w większości przypadków pozytywne a klienci chwalą dostępność kredytów i prosty proces ubiegania się o pożyczkę. Chyba zaryzykuje i też wezmę u nich...;)

AasaSprawdź