Proficredit Opinie

Data dodania: 9 lipca 2014 r. / Aktualizacja: 11 stycznia 2023 r.

Profi Credit to jedna z największych firm parabankowych w Polsce. Należy ona do międzynarodowej Grupy Finansowej Profi Real Group, a na polskim rynku obecna jest już od 2004 roku.

Wymagania

  • Czysta historia kredytowa
  • Zameldowanie
  • Numer telefonu
  • Adres e-mail
  • Konto w banku
  • Zaświadczenie o dochodach
  • Status osoby fizycznej

Pożyczka na raty w Profi Credit

    • Profi Credit - logo
    • 1000 - 25000 złKwota pożyczki
    • 6 - 24 m-cyOkres spłaty
    • -Pierwsza pożyczka gratis
    • 18+Wiek pożyczkobiorcy
    • Sprawdź

    Spółka PROFI CREDIT Polska S.A. specjalizuje się w sprzedaży pożyczek gotówkowych, stanowiących alternatywę dla produktów bankowych. W chwili obecnej Spółka oferuje pożyczki klientom indywidualnym. RRSO: 115,22%

    • Firma udzielająca pożyczkiProfi Credit
    • Minimalna kwota pożyczki1000 zł
    • Maksymalna kwota pożyczki25000 zł
    • Minimalny okres spłaty6 miesięcy
    • Maksymalny okres spłaty24 miesięcy
    • Pierwsza pożyczka za darmo NIE
    • Maksymalna kwota pierwszej bezpłatnej pożyczki-
    • Oprocentowanie (RRSO)115,22%
    • Minimalny wiek pożyczkobiorcy18 lat
    • Maksymalny wiek pożyczkobiorcyBrak górnej granicy wiekowej
    • Czas wypłaty pożyczki-
    • Sprawdzana historia kredytowa NIE

    Przykład reprezentatywny pożyczki udzielanej w kanale tradycyjnym: Całkowita kwota pożyczki – 3 000 zł. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) pożyczki – 115,22%. Oprocentowanie stałe w skali roku – 18,87%. Na całkowity koszt pożyczki, który wynosi 4 920 zł składają się: opłata przygotowawcza – 340 zł, prowizja pośrednika finansowego – 396 zł, prowizja pożyczkodawcy - 2 264 zł, odsetki – 1 920 zł. Pożyczka jest rozłożona na 36 miesięcznych rat po 220 zł każda. Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta – 7 920 zł. Stan na dzień 09.06.2022.

    RRSO: 115,22%. Przykład pożyczki: 1000 zł na 6 miesięcy. Do spłaty: 1 576,10 zł.

Dane firmy

Nazwa firmy: PROFI CREDIT Polska S.A.
Adres: ul. Św. Wincentego 93/5, 03-291 Warszawa
Telefon: +48 33 496 00 60
E-mail: info@proficredit.pl
Strona www: www.proficredit.pl
Godziny pracy firmy: Pn-Pt 7:00 – 19:00
NIP: 547 215 10 80
REGON: 243 624 011
KRS: 0000518190

Zalety

  • wystarczy dowód osobisty (zależy od wnioskowanej kwoty)

Wady

  • brak obsługi klienta w weekendy

Opinie o Profi Credit

4.9/5 (głosów: 16)

Oddaj głos

Ile się czeka na pieniądze?

Najważniejszą zaletą pożyczek typu „chwilówki” jest szybkość z jaką można otrzymać pieniądze. Profi Credit nie należy tu do wyjątków, choć szybkość nie jest traktowana jako podstawowy atut działania firmy. Analiza wniosku może potrwać od 30 minut do 24 godzin – w zależności od wysokości kwoty o jaką ubiega się klient.

W Profi Credit wniosek online składa się na początku procedury. Wypełnić można go za pomocą strony internetowej albo poprzez kontakt telefoniczny. W dopełnieniu formalności pomaga doradca – jest to opcja rzadko spotykana w działających głównie przez internet firmach podobnego typu.

Jakie dokumenty są potrzebne?

Na etapie wnioskowania należy być przygotowanym na dostarczenie:

  • kopii dowodu osobistego
  • oświadczenia o zarobkach (punkt realizowany w zależności od wysokości wnioskowanej kwoty)
  • rachunku za media
  • wyciągu z konta bankowego (również wymóg ten działa tylko w przypadku wnioskowania o duże pożyczki)

W Profi Credit na oświadczenie o zarobkach trzeba być więc przygotowanym. Jest to formalność spotykana w niektórych tylko parabankach – rekompensatą jest jednak wysokość pożyczki: maksymalna kwota to nawet 25 tys. zł!

Jakie jest oprocentowanie?

Wysokość oprocentowania pożyczki nie jest jednolita, ale zależy od pewnych parametrów:
• wnioskowanej kwoty
• przewidywanej długości spłacania pożyczki

Indywidualne podejście

Jeśli chodzi o kolejne pytanie dotyczące Profi Credit: jakie raty dokładnie trzeba spłacać, odpowiedzi jednoznacznej brak. Profi Credit w założeniu jest firmą elastyczną, dostosowującą warunki spłaty do możliwości klienta.
Podobnie wygląda w Profi Credit windykacja. Oznacza to, że zanim dojdzie do sytuacji, w której obawiamy się problemów wynikających z braku możliwości dokonania spłaty, należy najpierw skontaktować się z doradcą w celu znalezienia wspólnego wyjścia z sytuacji.

Sprawdzane bazy dłużników

  • BIK
  • BIG
  • CRIF
  • ERIF
  • KBIG
  • KRD
  • PWIP
  • Kaczmarski Group

Pożyczka w pigułce

Kwota1000 - 25000 zł
Okres spłaty6 - 24 miesięcy
Oprocentowanie (RRSO)115,22%
Czas wypłaty pożyczkib.d.
Weryfikacja w BIK NIE
Zaświadczenie o zarobkach NIE
Ocena firmy
4.9/5 (głosów: 16)

Komentarze (43)

  • Zadowolony2017-08-24 15:42:08

    O profi credit dowiedziałem się od sąsiada, ktory wziął pożyczkę na samochód. Bardzo polecał, a że sam potrzebowałem to również skorzystałem. Dostosowałem wielkość rat do moich możliwości, określonego czasu i tak zostały mi jeszcze 3 raty do spłacenia. Wszystko w porządku, nie żałuję tej pożyczki. Szybko i bez problemowo, w zwyklym banku jeszcze bym czekał na akceptację wniosku, który w efekcie byłby odrzucony! Także profi credit jak najbardziej na tak.

  • Klaudia2017-08-23 06:35:08

    moge polecić spokojnie profi credit. szybko i sprawnie załatwiłam wszystko przez internet. okres spłaty jest do 36 miesięcy, ja brałam 10 000 na rozwój firmy bo wpadłam w chwilowy dołek i bank nie chciał mi udzielić pożyczki.

  • janTerlecki2017-08-04 10:06:08

    brak wiekszych problemów przy braniu pożyczki, doradca szybko sprawdził moją zdolność kredytową i udzielił pożyczki. tak jak piszesz kolego.

  • Florian2017-06-22 19:47:01

    To już moja druga pożyczka w Profi Credit. Z pierwszą poszło bez żadnych zastrzeżeń. Również z drugą idzie bardzo sprawnie. Wszystko wyjaśnione przez pracownika, tak samo na umowie wszystkie najważniejsze informacje podane na pierwszej stronie więc nie miałem obaw.

  • polecam2017-05-17 10:51:09

    Obsluge maja calkiem dobra mialem swojego opiekuna ktory mnie obslugiwal od poczatku do konca wszystko przebiaglo wg umowy nic nie zmieniali dobra firma

  • hubi2017-05-17 10:50:46

    Sporo osob z mojego otoczenia bralo lub ma pozyczke w Profi Credit, opinie wszystko podobne, lepiej brac w Profi niz w banku, warunki do przyjęcia, firma spoko, zadnych oszustw, uczciwie wszystko zalatwione.

  • maciek2017-05-12 11:30:46

    Poszlo bardzo sprawnie obsługę mają dobrą, nie ma na co narzekac warunki lepsze jak w banku, nie trzeba sie specjalnie starac i chodzic po 10 razy z papierami zeby dostac pozyczke.

  • adnrzej2017-05-12 11:30:27

    Ja mam o nich dobre zdanie bo jak na gwalt potrzebowałem kase to mi pomogli i nie robili problemów i nie wypytywali a po co mi te pieniadze, dostalem szybko przelew , ustalone raty i juz

  • polecam2017-05-08 21:39:54

    Ode 5 z plusem, dobra firma polecam. Szybko sie dostaje kase na konto, malo formularzy do wypelniania na obsludze sa ogolnie przychylni klientowi da sie wszystko zalatwic

  • sebastian2017-04-27 10:08:06

    obsluga dobra doinformowanie dobre czas oczekiwania po zlozeniu papierow krotki, kasa szybko na koncie, ogolnie firma dobra

  • dario2017-04-24 18:29:31

    Porządna firma bardzo dobrze mi wszystko wyjasnili pierwszy raz w ogole bralem pozyczke i bylem zielony w tych tematach, spłaty ok byly do dogadania, kasa szybko na koncie, warunki znośne.

  • romek2017-04-21 12:53:54

    Mozna brac firma spoko nie oszukuje, bralem pozyczke 2 lata temu rozłożyłem sobie na wiecej rat i teraz juz splacilem wszystko warunki dobre dokumentów malo, jak sie spieszy na wyjazd to Ci dadza szybko kase.

  • jezor2017-04-07 10:17:03

    Firma ok do polecenia, po zalatwieniu dokumentów mialem kase na koncie w ciagu ok 2-3 dni udalo sie bardzo szybko wszystko zalatwic i na tym mi zalezało bo potrzebowalem miec kase przed wyjazdem

  • zakrecona2015-09-09 18:00:38

    Ja pożyczyłam dwa tysiące na naprawę auta, bo mi się popsuł ;) bardzo miła obsługa i lekko mi się spłaca, nie ma tam jakiegoś wielkiego oprocentowania, mi ich oferta naprawdę odpowiada i z chęcią polecę innym ich usługi

  • Moniczka802015-09-06 19:49:32

    Firma zawiera wszystkie cechy, które oczekuję. Rzetelność, terminowość , uczciwość. Jestem 3 razy na tak. Poleciła mi ją na początku moja znajoma , bo ja nie mogłam zdecydować się w której fimie wziąć 3000 zł no i nie myliła się. Dobrze ze jest ciągły kontakt z administracją :)

  • gosiaczkowa2015-09-05 18:59:37

    Po zawarciu transakcji u nich, na moim koncie po jednym dniu już gotówka była na koncie, przecierałam oczy i nie dowierzałam że tak szybko zadziałali. Otwierałam wtey swój gabinet kosmetyczny i na niego wzielam kredyt. Opłacało się :)

  • marcinkowska2015-09-03 08:51:45

    Ja to jestem filmomaniakiem i wżęłam pożyczkę na duży telewizor, a nie chciałam brać na raty. Firma całkiem w porządku, fajnie mi się spłaca pożyczoną kwotę, jeszcze nie miałam z nią problemów. Cieszy mnie to, że mogę spłacić kiedy chcę, ale w dogadanych terminach. Polecam ich, profesjonalnie podchodzą do klienta.

  • Kubus152015-09-03 07:44:43

    Ja do swojego studia kupowałem rok temu ogromne nagłośnienie, a że nie miałem gotóweczki to właśnie poszedłem o pomoc do firmy Profi . Umówiłem się z nimi na spłatę w dogodnym terminie. Już dawno to spłaciłem i nie miałem problemów żadnych. Oprocentowanie jak najbardziej mu podpasowało. Wszystko profesjonalnie i uczciwie.

  • Robert2015-08-20 08:45:40

    Mają fajną ofertę. Lubię ich za szybkie zrealizowanie usługi, nie to co w innych firmach. Za namową przyjaciela skorzystałem z ich pieniedzy i zrobiłem prawo jazdy. Teraz śmigam jak oszalały :) Pozdrawiam was Profi Credit i dziękuje za pomoc.

  • KarolK2015-08-20 07:31:04

    No i to jest wzór do naśladowania! Tak trzymać Profi Credit. Wszystko odbywa się błyskawicznie i profesjonalnie. Nie ma żadnych zbędnych papierów czy ukrytych kruczków. Swobodnie się u nich spłaca i jest możliwość dopasowania ilości rat do siebie samego no i ilości, tak aby nie pójść z torbami :) Polecam.

  • Edward2015-07-25 10:54:33

    Super oferta pożyczek również dla firm - Polecam.

  • Miłosiu2015-07-25 10:53:35

    PROFI CREDIT MA DUŻĄ SIEĆ ODDZIAŁÓW W CAŁEJ POLSCE

  • Edwardek2015-07-24 12:11:04

    Także polecam !

  • Marta2015-07-24 12:10:26

    Genialny - w końcu każda praca ma swoje dobre i złe strony a nich podobnież nie jest źle a bank polecam ;)

  • Genialny2015-07-24 12:09:36

    Cześć ja też złożyłem ja u nich mam cv i mam nadzieję ze zaproszą mnie na rozmowę koleżanka pracuje w Profi Credit i chwali sobie ogólnie jest zadowolona.

  • Tomasz2015-07-23 11:25:40

    Ja tam czytałem umowę - może zbyt rozwlekła - ale do zrozumienia.

  • Miłoszek2015-07-23 11:24:52

    Widok szybkiej gotówki i nie ma znaczenie - to prawda

  • Witek2015-07-23 11:24:04

    Cześć tutaj wszystkie umowy należy czytać dokładnie! Ale polecam

  • arkadiusz2015-07-16 09:15:41

    Także polecam pożyczkę z nimi. Gotówkę u nich pożyczyłem na pewne problem finansowe. Tanie raty, mozliwość dłuższej spłaty kredytu. Firma godna podziwu i oby takich więcej :)

  • Ferdynand2015-07-15 11:16:14

    Przy regularnych spłatach nie dzwonią, super sprawa!

  • Julian2015-07-15 11:15:10

    Witam ja czytając umowę - może zbyt rozwlekła - ale do zrozumienia jest i dołączony kalendarz spłat - jasny , wyraźny, więc wszystko ok.

  • Mikołaj2015-07-15 11:14:00

    Wszystkie tu umowy należy czytać dokładnie! Widok szybkiej gotówki i nie ma znaczenie ale i tak polecam ;)

  • Mieczysław2015-07-09 11:10:10

    Również polecam, szybko no i tanioooo;)

  • Edek2015-07-09 11:09:23

    No tak ale na najwyższe kwoty pożyczek mogą liczyć przy tym klienci indywidualni, którzy mają szansę zaciągnąć a w tym całym Proficredit zarówno prostą pożyczkę gotówkową, jak i standardową pożyczkę gotówkową.

  • Julek2015-07-09 11:08:23

    Serio dobry bank, Profi credit udziela pożyczek gotówkowych formie chwilówek dla klientów indywidualnych, przedsiębiorstw oraz rolników.

  • Filipek2015-07-07 11:24:11

    Profi Credit rozpoczął swoją działalność na terenie naszego kraju w 2004 roku, więc doświadczenie stoi za nimi murem.... A obecnie posiada swoje centra regionalne w 15 miastach Polski.

  • Marianek2015-07-07 11:23:02

    No tak, dynamiczny rozwój firmy przekłada się na wzrost liczby klientów. Jakie pożyczki znajdziemy w ich ofercie, multum polecam!

  • Fabian2015-07-07 11:22:12

    Ej to prawda, że z dostępnych raportów wynika, że Profi Credit jest obecnie drugim najpopularniejszym parabankiem w Polsce? Chyba wezmę tam pożyczkę.

  • Mateo2015-07-06 10:03:20

    Hmy, pracując na umowę zlecenie pożyczka w PROFI CREDIT okazała się dla mnie idealnym rozwiązaniem, serio dobra pożyczka... A ta jest dzisiaj bardzo rzadkim towarem, dlatego ja czuję się bardzo zadowolony.

  • Marcin2015-07-06 10:02:05

    Tak, tutaj rozwiązania w Proficredit sprawdza się idealnie, a formalności jakie trzeba spełnić są naprawdę małe.

  • JKowalski2015-07-06 10:01:02

    Szukając szybkiej gotówki na nowy samochód nie miałem ani czasu ani ochoty biegać po bankach, rozwiązaniem mojego problemu okazała się dostępna pożyczka online, którą mogłem wziąć w każdej chwili. Bez wychodzenia z domu otrzymałem pieniądze na swoje konto w naprawdę krótkim czasie właśnie w Proficredit - polecam.

  • Krystyna2015-07-06 09:07:17

    Moja córka wychodzi za mąż i przydałaby się dodatkowa gotówka. W internecine znalazłam ofertę pożyczki w Profi Credit – złożyłam wniosek i w tym samym dniu otrzymałam pieniądze przelewem. To bardzo szybki I prosty sposób na zasilenie budźetu w potrzebie.

  • kaska2015-07-04 19:28:49

    Jak dotąd, poszkodowanych jest ponad 40 osób, ale ich liczba ciągle rośnie. "PROFI CREDIT POLAND" ma oddziały w całej Polsce. Prokuratura Okręgowa w Bielsku-Białej sprawdza, czy firma złamała ustawę antylichwiarską. Po raz pierwszy śledczy zdecydowali się podać nazwę podmiotu, którego takie postępowanie dotyczy.
    Na razie śledztwo toczy się w sprawie wyzyskiwania przez firmy "PROFIREAL" Sp. z o.o. oraz "PROFI CREDIT POLAND" Sp. z o.o. przymusowego położenia klientów i zawierania z nimi umów pożyczek, na podstawie których zobowiązani są do zwrotu kwot niewspółmiernych do otrzymanego świadczenia. Do przestępstwa miało dojść pomiędzy 2012 i 2014 rokiem. Wbrew pozorom, chodzi o jeden podmiot gospodarczy. "Profireal" w pewnym momencie działalności biznesowej przekształcił się w "Profi Credit Poland".
    Prokurator ujawnia nazwę
    Śledczy nieprzypadkowo zdecydowali się na podanie nazwy firmy. Wcześniej nie było to praktykowane. - Aby poinformować społeczeństwo o tym, że prowadzimy czynności sprawdzające dotyczące zawierania umów, musieliśmy wskazać firmę, z którą te umowy były zawierane - wyjaśnia Małgorzata Borkowska, rzecznik prasowy bielskiej Prokuratury Okręgowej. Prokurator dodaje, że dzięki ogłoszeniu w prasie, a także informacji na stronie internetowej prokuratury, cały czas zgłaszają się do śledczych osoby, które zaciągały kredyty w "Profi Credit Poland".
    Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa złożył jeden z sędziów bielskiego Sądu Rejonowego, który na bazie rozpoznawanych spraw cywilnych zaczął podejrzewać, iż firma uprawia działalność parabankową. Punktem budzącym wiele wątpliwości była kwestia bardzo wysokich ubezpieczeń kredytów. - Wynikały one z umów, które zawierano z klientami. Osoby te godziły się na takie, a nie inne warunki. I to właśnie te warunki wzbudziły podejrzenie sędziego - podkreśla prokurator.
    Badane są także inne wątki tej sprawy. Na razie nie ma podstaw, by komukolwiek przedstawić zarzuty. Umowy poddawane są szczegółowej analizie. Zakończenie śledztwa zaplanowano na czerwiec. Prawdopodobnie jednak, z uwagi na rosnącą liczbę osób, które uważają, że zostały poszkodowane, postępowanie zostanie przedłużone.

Profi CreditSprawdź