TakTo Opinie

Data dodania: 9 lipca 2014 r. / Aktualizacja: 11 stycznia 2023 r.

Takto to szybka pożyczka gotówki na dowolny cel i bez zaświadczeń o dochodach. Decyzja o przyznaniu powinna nadejść w przeciągu 24 godzin, zaś pieniądze – w przeciągu 48.

Wymagania

  • Czysta historia kredytowa
  • Zameldowanie
  • Numer telefonu
  • Adres e-mail
  • Konto w banku
  • Zaświadczenie o dochodach
  • Status osoby fizycznej

Pożyczka na raty w TakTo

    • Takto Finanse - logo
    • 1000 - 10000 złKwota pożyczki
    • 6 - 40 m-cyOkres spłaty
    • -Pierwsza pożyczka gratis
    • 22 - 75 latWiek pożyczkobiorcy
    • Skorzystano 2 razySprawdź

    TAKTO Finanse to firma od lat związana z finansami i bankowością, łączy najlepsze cechy pożyczek oferowanych przez m.in. banki, czyli wysoka kwota i długi okres spłat oraz elastyczna ocena zdolności kredytowej Klientów, którą oferują instytucje pozabankowe. RRSO: 94,08%

    • Firma udzielająca pożyczkiTakto Finanse
    • Minimalna kwota pożyczki1000 zł
    • Maksymalna kwota pożyczki10000 zł
    • Minimalny okres spłaty6 miesięcy
    • Maksymalny okres spłaty40 miesięcy
    • Pierwsza pożyczka za darmo NIE
    • Maksymalna kwota pierwszej bezpłatnej pożyczki-
    • Oprocentowanie (RRSO)94,08%
    • Minimalny wiek pożyczkobiorcy22 lat
    • Maksymalny wiek pożyczkobiorcy75 lat
    • Czas wypłaty pożyczki15 minut
    • Sprawdzana historia kredytowaBIK, BIG, ERIF, KBIG, KRD, PWIP

    Całkowita kwota pożyczki: 5 000,00 zł; Czas obowiązywania umowy: 40 miesięcy; Miesięczna rata: 324,19 zł; Całkowity koszt pożyczki: 7 983,45 zł; Całkowita kwota do zapłaty: 12 983,45 zł (Opłata prowizyjna: 3 750,00 zł, Opłata za udzielenie pożyczki: 1 250,00 zł, Kwota odsetek: 2 983,45 zł); Stopa oprocentowania: 16,00% w skali roku; Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania wynosi: 94,08% (wg stanu na 07-04-2022 r.)

    RRSO: 94,08%. Przykład pożyczki: 1000 zł na 6 miesięcy. Do spłaty: 1 470,40 zł.

Dane firmy

Nazwa firmy: TAKTO Finanse Sp. z o.o.
Adres: ul. Szczytnicka 11, 50-382 Wrocław (budynek Green2Day)
Telefon: +48 22 456 30 00
E-mail: info@taktofinanse.pl
Strona www: www.taktofinanse.pl
Godziny pracy firmy: pon – pt 8:00 – 19:00
NIP: 895 185 27 70
REGON: 020 114 060
KRS: 0000595762

Zalety

  • akceptacja deklarowanych źródeł dochodu

Wady

  • brak obsługi klienta w weekendy
  • sprawdzają praktycznie wszystkie rejestry dłużników

Opinie o Takto Finanse

4.9/5 (głosów: 13)

Oddaj głos

Takto finanse – jakie dokumenty przygotować?

W Takto formalności są raczej minimalizowane. Jeśli chodzi o weryfikację wypłacalności klienta to wypełniając formularz kredytowy w serwisie www firmy klient wyraża zgodę na pozyskiwanie z BIG InfoMonitora informacji gospodarczych, jednak negatywna historia w KRD czy BIK nie wyklucza możliwości pożyczki.

Podobnie rzecz się ma z kwestią dochodów – Takto nie wymaga zaświadczenia o stałej pracy czy stałych dochodach, akceptuje umowy wszelkiego rodzaju – także o dzieło czy zlecenia. Jedyny formalny wymóg to źródło udokumentowanego przychodu na konto bankowe – minimum 500 zł miesięcznie.

Kolejność działań

Procedura uzyskiwania pożyczki wygląda następująco:

  • wypełnienie formularza lub zatelefonowanie do biura
  • dokonanie opłaty weryfikacyjnej 0,01 gorsza w celu potwierdzenia tożsamości
  • oczekiwanie na weryfikację
  • dostarczenie przez Takto umowy do podpisania
  • przelanie środków na konto klienta.

Najwyższa oferta na rynku

Pod jednym względem Takto szczególnie różni się od innych parabanków – możliwa górna wysokość pożyczki to aż 10 000 zł, zaś czas spłaty wynosi nawet do dwóch lat.
Wysokość pożyczki jest przy tym uzależniona od wielu czynników i zasadniczo ustalana indywidualnie. Z tego względu także koszty dodatkowe są indywidualne, wspólna ich cechą jest natomiast to, że składają się na nie następujące opłaty:

  • oprocentowanie nominalne (roczna wysokość Rzeczywistej Stopy Oprocentowania dla pożyczki na okres 12 miesięcy wynosi od 115% do 160%)
  • opłata przygotowawcza
  • prowizja

Ewentualne koszty dodatkowe wiążą się ze zwłoką w spłacie należności. Należą do nich:

  • odsetki karne w wysokości 4-krotności stopy lombardowej (obecnie wynoszą one 16 proc. rocznie)
  • koszty upomnień telefonicznych i listownych
  • rzeczywiste koszty egzekucji komorniczej.

Sprawdzane bazy dłużników

  • BIK
  • BIG
  • CRIF
  • ERIF
  • KBIG
  • KRD
  • PWIP
  • Kaczmarski Group

Pożyczka w pigułce

Kwota1000 - 10000 zł
Okres spłaty6 - 40 miesięcy
Oprocentowanie (RRSO)94,08%
Czas wypłaty pożyczki15 minut
Weryfikacja w BIK TAK
Zaświadczenie o zarobkach TAK
Ocena firmy
4.9/5 (głosów: 13)

Komentarze (19)

  • Marek2017-04-06 06:49:14

    Po co ta cała weryfikacja dla 500 pln. Wniosek Online ehe... ciekawe... Szkoda czasu na wniosek on line bo i tak będą dzwonić. Wszystko powtarzałem pani jeszcze raz. Wniosek online... No wniosek bo trzeba czekać na kuriera. Gdzie to 15 minut??? Zgłosił bym ich do urzędu ochrony konsumentów to oszustwo!

  • Gustaw2015-07-24 12:17:16

    No przede wszystkim osobom zadłużonym Panowie. Co warto wiedzieć, ja też należy do tej grupy.

  • Montek2015-07-24 12:16:17

    Nic dziwnego, tak wysokie kwoty pożyczek nie udziela się byle komu...

  • Julek999992015-07-24 12:15:32

    Witam, szkoda, że sprawdzają nas w BIG, w BIK i Związku Banku Polskich.

  • Octan2015-07-23 11:37:29

    Mariusz - tak, wszystko jest proste i logiczne.

  • Mariusz2015-07-23 11:36:41

    Czy potrzeba rzeczywiście tak mało formalności jak to reklamują?

  • Donatan2015-07-23 11:34:17

    Intresują mnie opinie na temat pożyczki w TakTo Finanse, ale widze ze spoko chyba.

  • Rafałek2015-07-15 11:24:20

    Moim zdaniem, najwyższa kwota pożyczki pozabankowej na rynku - super ;).

  • Tymon2015-07-15 11:23:17

    No proste, przelew bądź też gotówka, pożyczka z TAKTO Finanse może być wypłacona przelewem lub odebrana na poczcie - więc musze polecić.

  • Tomasz2015-07-15 11:21:58

    Wystarczy posiadanie stałego źródła dochodu i wypłata pożyczki od razu!

  • On7682015-07-09 11:17:39

    Też polecam, profesjonalna firma, profesjonalne podejście do klienta! ;)

  • Danka2015-07-09 11:16:34

    Ludzie opamiętali się chyba, że stawiają na tą firmę;) ja płaciłam 100 zł prowizji od każdej raty z opcją przelew polecam!

  • Rozum2015-07-09 11:15:00

    Ja tam obecnie kończę z nimi współpracę spłacam 5 rat wcześniej żeby zaoszczędzić ale ogólnie nie narzekam, wiem na co się pisałem. ;p

  • Mico2015-07-07 11:32:47

    Siema, widzę, że komentarze osób, które skorzystały z usług firmy pożyczkowej są w przeważającej większości pozytywne - więc też wystawiam pozytyw:)

  • Rajcoo2015-07-07 11:30:51

    Mi też kurier dostarczył umowę. Pieniądze otrzymałem przelewem polecam.

  • ThiBamba2015-07-07 11:29:46

    Siemano, ja pierwszym krokiem do uzyskania pożyczki miałem tylko wypełnienie formularza kredytowego. Następnie firma zbada naszą zdolność, by skontaktować się z nami telefonicznie celem zawarcia umowy - super sprawa.

  • Radziu2015-07-06 10:29:19

    Także polecam - jeżeli nie posiadamy konta bankowego, wystarczy założyć darmowe konto internetowe w mBank lub aliorBank i już można walczyć o pożyczkę a konto nie jest wymagane przy zawieraniu umowy w obecności kuriera.

  • Daniel2015-07-06 10:27:38

    Wniosek o pożyczkę zawałem telefonicznie a można ponoć nawet przez kuriera, który dostarczy umowę do podpisu i odbierze niezbędne dokumenty.

  • Tomasz2015-07-06 10:26:42

    Firma naprawdę porządku, szybko przedzwoni do nas konsultant Takto Finanse, który dokona weryfikacji danych i przyjmie telefoniczny wniosek a w czasie rozmowy otrzymasz wstępną decyzję kredytową i poznasz wysokość rat kredytu - super sprawa, polecam!

Takto FinanseSprawdź