Alfakredyt Opinie

Data dodania: 9 lipca 2014 r. / Aktualizacja: 11 stycznia 2023 r.

Wśród wielu innych instytucji pożyczkowych, Alfa Kredyt – według opinii internautów – wyróżnia się mało liberalnymi procedurami. Cytując jeden z głosów będący wyrazicielem powtarzających się uwag obecnych lub byłych klientów, Alfa Kredyt weryfikuje bardziej niż niejeden bank! Czy opinie te jednak nie są przesadzone?

Wymagania

  • Czysta historia kredytowa
  • Zameldowanie
  • Numer telefonu
  • Adres e-mail
  • Konto w banku
  • Zaświadczenie o dochodach
  • Status osoby fizycznej

Chwilówka w Alfa Kredyt

    • Alfa Kredyt - logo
    • 500 - 6000 złKwota pożyczki
    • 30 dniOkres spłaty
    • -Pierwsza pożyczka gratis
    • 15 minutCzas wypłaty
    • Skorzystano 1 razySprawdź

    Alfakredyt to łotewska firma, która z sukcesami działa na polskim rynku pożyczek. Udziela krótkoterminowych pożyczek maksymalnie do 6 000 PLN. RRSO: 319,32%

    • Firma udzielająca pożyczkiAlfa Kredyt
    • Minimalna kwota pożyczki500 zł
    • Maksymalna kwota pożyczki6000 zł
    • Minimalny okres spłaty30 dni
    • Maksymalny okres spłaty30 dni
    • Pierwsza pożyczka za darmo NIE
    • Maksymalna kwota pierwszej bezpłatnej pożyczki-
    • Oprocentowanie (RRSO)319,32%
    • Minimalny wiek pożyczkobiorcy21 lat
    • Maksymalny wiek pożyczkobiorcy75 lat
    • Czas wypłaty pożyczki15 minut
    • Sprawdzana historia kredytowaBIK, BIG, ERIF, KRD

    Reprezentatywny przykład dla pierwszej Pożyczki: całkowita kwota pożyczki: 1000 zł, opłata rejestracyjna: 0,01 zł, czas obowiązywania umowy: 30 dni, prowizja: 108,20 zł, oprocentowanie zmienne w skali roku 20,50%, całkowity koszt pożyczki: 125,05 zł, całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta: 1125,05 zł (spłata jednorazowa), Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO): 319,32%. Stan na dzień 18.12.2022 r.

    RRSO: 319,32%. Przykład pożyczki: 500 zł na 30 dni. Do spłaty: 631,23 zł.

Dane firmy

Nazwa firmy: Alfakredyt sp. z o.o.
Adres: ul. Pańska 96 lok. 38, 00-837 Warszawa
Telefon: +48 876 181 062
E-mail: info@alfakredyt.pl
Strona www: www.alfakredyt.pl
Godziny pracy firmy: pon – pt 8:00 – 20:00, sob – nie 9:00 – 16:00
NIP: 844 235 15 97
REGON: 200 776 208
KRS: 0000458132

Zalety

  • obsługa klienta 7 dni w tygodniu
  • niewymagane zaświadczenie o dochodach

Wady

  • niskie kwoty pożyczek

Opinie o Alfa Kredyt

4.8/5 (głosów: 12)

Oddaj głos

Jak dostać kredyt w Alfa Kredyt?

Według Regulaminu firmy klientem zostać może osoba, która:

  • posiada pełną zdolność do czynności prawnych
  • posiada obywatelstwo polskie i zamieszkuje na terenie RP
  • dokonała skutecznej rejestracji w systemie internetowym www.alfakredyt.pl i złożyła poprawnie wypełniony wniosek
  • ma stały dochód
  • posiada pozytywną historię w Biurze Informacji Gospodarczej
  • nie posiada zaległości pieniężnych wobec Pożyczkodawcy
  • jest w wieku od 21 do 65 lat.

Jak widać już sam przedział wiekowy jest dość rygorystyczny (na ogół górną granicą jest 70/75 lat). Sama procedura uzyskania pożyczki jednak nie odbiega zbytnio od zasad panujących w podobnych instytucjach. Poza tym pozostaje pytanie, czy alfa kredyt sprawdza BIK. Tymczasem, jak wynika z zasad wstępnych – nie. Firma bazuje tylko na informacjach z BIG.

Koszt pożyczki w Alfa Kredyt

Do zalet Alfa Kredyt należy to, że procedura uzyskania pożyczki opisana jest na stronie instytucji na tyle klarownie, że nie ma właściwie mowy o kosztach ukrytych i pojawiających się „nagle”, na skutek przysłowiowego zapisu „drobnym druczkiem”. Duży kalkulator na stronie firmy umożliwia szybkie obliczenie faktycznego kosztu, podaje też wysokość parametru RRSO (Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania). W ten sposób od razu dowiadujemy się, że za miesięczny kredyt na kwotę 750 zł zwrócić będziemy musieli 896 zł.

Dodatkowe koszty za przedłużenie terminu spłaty

Gdy z kolei przedłużenie nie zostanie uzgodnione z przedstawicielem firmy, opłaty pobierane są również za ponaglające do spłaty smsy – 3 zł za trzy wiadomości wysłane w ciągu pierwszego dnia zwłoki, 4 zł za trzy wiadomości wysłane w drugim tygodniu itd. Dodatkowo płatne są monity wysyłane pocztą (35 zł pierwszy z nich, później cena rośnie). Jak zawsze zatem w przypadku problemów ze spłatą, najlepiej skontaktować się z Biurem Obsługi.

Sprawdzane bazy dłużników

  • BIK
  • BIG
  • CRIF
  • ERIF
  • KBIG
  • KRD
  • PWIP
  • Kaczmarski Group

Pożyczka w pigułce

Kwota500 - 6000 zł
Okres spłaty30 dni
Oprocentowanie (RRSO)319,32%
Czas wypłaty pożyczki15 minut
Weryfikacja w BIK TAK
Zaświadczenie o zarobkach NIE
Ocena firmy
4.8/5 (głosów: 12)

Komentarze (22)

  • Marek2016-03-23 13:17:36

    NIE POLECAM w RAZIE OPÓŹNIENIA W SPŁACIE
    - już w 2 tygodnie byłem w big wpisany (a potem codzienne sms "zadbaj o swoją historię kredytową ")
    - totalny brak chęci współpracy z niespłacającym wszystkiego
    - wysokie koszty za monity (u mnie 3*150)
    Polecam jeśli lubisz:
    otrzymywać 2-3 sms dziennie ("nic nie robisz", "dług dramatycznie rośnie", "tylko natychmiastowa spłata uchroni przed komornikiem", itp.)

  • Emiuliusz2015-07-25 10:56:34

    Chyba się chcą wybić na rynku i oferują tanie pożyczki....

  • Miętusekk2015-07-25 10:56:18

    Alfa Kredyt jak widać firma pożyczkowa, ale oferty pożyczek jakie mają - nie są takie złe.

  • Musioł2015-07-24 12:14:04

    Być może wynika to z faktu, że przez długi czas Alfa Kredyt nie wyróżniał się ofertą na tle innych pożyczkodawców.

  • Elania2015-07-24 12:13:35

    Prawdę mówiąc, jest ona raczej słabo znana. Ale zaryzykuję :p

  • Dancewicz2015-07-24 12:12:52

    Alfa Kredyt to naprawdę produkt typowo polski, ciężko mówić o dużej popularności tej firmy w naszym kraju

  • Stanisław2015-07-23 11:31:33

    Tak oni są uczciwi! Polecam!

  • Meilhorek2015-07-23 11:30:38

    Jednorazowo Klient może otrzymać tylko jedną pożyczkę, a po jej spłaceniu można wystąpić o kolejną fajna sprawa polecam!

  • Bogdan2015-07-23 11:29:30

    Witam, ponoć tutaj maksymalna kwota pożyczki jest na poziomie 3000 zł.

  • Arkadiusz2015-07-15 11:20:23

    Chyba się chcą wybić i oferują tanie pożyczki - ja dostałem tam pożyczkę i jestem zadowolony - super sprawa.

  • Sipma4442015-07-15 11:19:52

    Witam, no firma Alfa Kredyt to dość nowa firma pożyczkowa ale oferty pożyczek jakie mają nie są złe.

  • Siepan882015-07-15 11:19:05

    Cześć, dziś chciałbym poruszyć temat firmy pożyczkowej Alfa Kredyt - czy ktoś z was korzystał z tej firmy?

  • Romek2015-07-09 11:13:33

    No a Ci z kolej nie narzekają, tak więc też zapraszam Cię do zapoznania się z zawartymi informacjami na temat banku no i polecam!

  • Tomasz2015-07-09 11:12:43

    Siema trafiłeś doskonale – na stronieu nich dowiesz się wszystkiego na temat pożyczki w Alfa Kredyt – sprawdzisz koszty, aktualne promocje na darmowe pożyczki, oprocentowanie a także opinie klientów.

  • Radosław2015-07-09 11:11:11

    Interesuje mne pożyczka gotówkowa w Alfa Kredyt?

  • Rabiola2015-07-07 11:28:11

    Hmy.... A co do samej obsługi rozmawiałem z biurem tylko raz telefonicznie i wszystko było bardzo pozytywnie. Zawsze znajdą się narzekający ale ja polecam;)

  • Pajacyk2015-07-07 11:26:56

    Hetman, moja znajoma tak samo też tam wzięła i znaczenie ma historia w bazach - ja nigdy nigdzie nie miałem opóźnień.

  • Hetman2015-07-07 11:25:50

    Ja tam nigdy nie miałem z nimi problemów, obecnie mam kolejną pożyczkę i nikt nie wymagał ode mnie dziwnych dokumentów.

  • Omega2015-07-06 10:20:18

    Też nie miałem z nimi problemów, mam kolejną pożyczkę i nikt nie wymagał ode mnie dziwnych dokumentów. Fajna sprawa z nimi polecam.

  • Darek2015-07-06 10:19:01

    Witam, polecam decyzja bardzo szybko, rano złożyłem wniosek a popołudniu pieniądze były już na koncie.

  • Darek2015-07-06 10:07:48

    Witam, polecam decyzja bardzo szybko, rano złożyłem wniosek a popołudniu pieniądze były już na koncie

  • Juliusz2015-07-06 10:06:05

    SZYBKO I BEZPBOBLEMOWO, BRAK TELEFONÓW A NA DRUGI DZIEŃ PO WERIFIKACJI 0,01ZŁ GOTÓWKA NA KONCIE.POLECAM

Alfa KredytSprawdź