Lendon Opinie

Data dodania: 6 lipca 2014 r. / Aktualizacja: 12 stycznia 2023 r.

W Polsce parabanków jest coraz więcej. Wynika to z jednej strony z Komisji Nadzoru Finansowego, która zaostrza regulacje dotyczące kredytów, z drugiej strony – z niegasnącego zapotrzebowania na możliwość wzięcia pożyczki od zaraz.

Wymagania

  • Czysta historia kredytowa
  • Zameldowanie
  • Numer telefonu
  • Adres e-mail
  • Konto w banku
  • Zaświadczenie o dochodach
  • Status osoby fizycznej

Chwilówka w Lendon

    • Lendon - logo
    • 500 - 3000 złKwota pożyczki
    • 62 dniOkres spłaty
    • -Pierwsza pożyczka gratis
    • 15 minutCzas wypłaty
    • Skorzystano 88 razySprawdź

    Lendon w swojej ofercie posiada chwilówki przez internet, pożyczki przez telefon, a także chwilówki dla zadłużonych czy też pożyczki bez BIG. Lendon oferuje pożyczki od 500 do 3000 zł na okres 62 dni. RRSO: 130,16%

    • Firma udzielająca pożyczkiLendon
    • Minimalna kwota pożyczki500 zł
    • Maksymalna kwota pożyczki3000 zł
    • Minimalny okres spłaty62 dni
    • Maksymalny okres spłaty62 dni
    • Pierwsza pożyczka za darmo NIE
    • Maksymalna kwota pierwszej bezpłatnej pożyczki-
    • Oprocentowanie (RRSO)130,16%
    • Minimalny wiek pożyczkobiorcy21 lat
    • Maksymalny wiek pożyczkobiorcy75 lat
    • Czas wypłaty pożyczki15 minut
    • Sprawdzana historia kredytowaBIK, BIG

    Opłata rejestracyjna 0,01 PLN (zwracana pożyczkobiorcy); całkowita kwota pożyczki 1500 PLN; czas obowiązywania umowy 62 dni; oprocentowanie zmienne w skali roku 20,5% (odsetki maksymalne); prowizja 175.41 PLN; odsetki kapitałowe 52.09 PLN; całkowity koszt pożyczki 227.50 PLN; całkowita kwota do zapłaty 1727.50 PLN; Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) 130.16 %. Stan na dzień 17.12.2022 r.

    RRSO: 130,16%. Przykład pożyczki: 500 zł na 62 dni. Do spłaty: 610,55 zł.

Parabanki, choć zasadniczo działają na podobnej zasadzie, różnią się między sobą pewnymi parametrami, z których część okazać może się dla pożyczkobiorcy kluczowa. Zdarza się, że najistotniejszą kwestią jest brak weryfikacji BIK, dla innych – możliwość kontaktu całodobowego itd. Jedną z firm o indywidualnym rysie i kilku nietypowych rozwiązaniach jest Lendon.

Dane firmy

Nazwa firmy: Creamfinance Poland sp. z o.o.
Adres: ul. Bukowińska 22B, Warszawa 02-703
Telefon: +48 22 388 64 44
E-mail: info@lendon.pl
Strona www: www.lendon.pl
Godziny pracy firmy: pon – pt 08:00-20:00, sob – nd 09:00-18:00
NIP: 525 254 89 58
REGON: 146 563 260
KRS: 0000453034

Zalety

  • wystarczy dowód osobisty
  • brak weryfikacji źródeł dochodu
  • obsługa klienta 7 dni w tygodniu
  • preferencyjne warunki dla stałych klientów

Wady

  • weryfikacja w bazach BIK i BIG
  • dla osób 21+

Opinie o Lendon

4.9/5 (głosów: 50)

Oddaj głos

Lendon – co to za firma?

Lendon plasuje się obecnie w rankingach dość wysoko, mimo względnie wysokiego kosztu operacyjnego (w Lendon kredyt w wysokości 300 zł, zaciągnięty na 30 dni generuje opłatę ok 93 zł). Przyczyną popularności są głównie pozytywne opinie klientów oraz dbałość o tych, którzy powracają skorzystać z usług instytucji po raz wtóry.

Na czym polega utrzymanie kontaktu z klientem? W LendOn.pl chwilówka numer jeden, czyli pożyczka zaciągnięta po raz pierwszy, nie może przekroczyć pułapu 2500 zł. Już przy drugiej zaciągniętej pożyczce limit wzrasta i ostatecznie suma, jaką możemy uzyskać osiąga wartość 5000 zł.

Lendon – od ilu lat?

W kontakcie z klientem Lendon, jak każda instytucja tego typu, wychodzi od pewnych regulacji, czyli od warunków wstępnych, które musi spełnić potencjalny pożyczkobiorca. Należą do nich:

  • wiek pożyczkobiorcy – ww LendOn.pl na pytanie od ilu lat można uzyskać kredyt, uzyskujemy odpowiedź: od 21, górny limit to 70 lat
  • obywatelstwo pożyczkobiorcy – musi posługiwać się polskim dowodem tożsamości i przebywać na stale w RP
  • otwarty rachunek w jednym z polskich banków
  • użytkowanie jednej z sieci telefonii komórkowej

W wymaganiach stawianych przez Lendon rzuca się w oczy to, że (w zestawieniu z innymi firmami) w warunkach wstępnych nie ma mowy o braku zadłużenia.

Czy LendOn weryfikuje potencjalnego pożyczkobiorcę w bazach dłużników?

Wraz z zatwierdzeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych, zgadzasz się na weryfikację Twojej osoby w bazach dłużników. Jeśli Twoja historia kredytowa nosi znamiona niewielkich zadłużeń, które jesteś w stanie szybko spłacić, nie przekreśla to Twojej szansy na pożyczkę. Jeżeli jednak kwoty te są wysokie, może nastąpić problem z powzięciem pożyczki. Gdzie weryfikowane są Twoje dane?

  • Biuro Informacji Gospodarczej InfoMonitor S.A.
  • Krajowy Rejestr Długów Biuro Informacji Gospodarczej S.A.
  • Biuro Informacji Kredytowej S.A.
  • Krajowe Biuro Informacji Gospodarczej S.A.
  • Platformy Wymiany Informacji Pożyczkowej

Lendon – windykacja ostatecznością

Jeśli z różnych przyczyn nie jest możliwe spłacenie przez klienta pożyczki w umownym terminie, wówczas najlepiej jest poinformować o tym pracownika instytucji. Zamiast doprowadzać do uruchamiania procesu windykacyjnego, najlepiej poprosić o możliwość rozłożenia spłaty na raty lub przedłużenia okresu oczekiwania firmy na spłatę.
Najlepiej w celu rozwiązania jakichkolwiek problemów, utrzymywać kontakt z instytucją (w godzinach 9.00-20.00 od poniedziałku do czwartku i w godzinach 9.00-17.00 w piątki i soboty) i nie dać się poznać jako osoba nierzetelna. Zwłaszcza, że pożyczki potrzebować można co najmniej kilka razy w życiu.

Charakterystyka chwilówek udzielanych przez LendOn

Firma pożyczkowa LendOn oferuje pożyczki w kwocie od 500 do 6000 zł. Pierwsza pożyczka może wynieść maksymalnie 3000 zł. Okres spłaty pożyczki nigdy nie jest dłuższy niż 30 dni. Aby wziąć tu pożyczkę, należy przygotować tylko dowód osobisty, ponieważ firma ta stara się, aby jak najbardziej ułatwić pożyczenie pieniędzy. Od złożenia wniosku do przelewu pieniędzy na konto, często nie mija więcej niż 5 minut. Co jeszcze charakteryzuje pożyczkę w LendOn?

  • Jeśli spłacisz pożyczkę wcześniej, nie musisz martwić się o dodatkowe opłaty z tym związane,
  • minimalne formalności – dowód osobisty i dostęp do Internetu,
  • pożyczkobiorca musi być w wieku między 21 a 75 lat,
  • nie można wziąć dwóch pożyczek naraz. 

Co jakiś czas firma LendOn uaktywnia promocje, dotycząca darmowej pożyczki. Jednak jest ona przewidziana tylko dla osób, które wcześniej nie korzystały z usług LendOn.

Jakie warunki trzeba spełnić, aby otrzymać pożyczkę w LendOn?

  • Mieć stałe miejsce zamieszkania w Polsce i polskie obywatelstwo,
  • ważny dowód osobisty,
  • posiadać rachunek bankowy w polskiej placówce bankowej,
  • posiadać telefon komórkowy zarejestrowany na siebie,
  • być w wieku między 21 a 75 lat,
  • nie posiadać inne produktu w LendOn, który jest jeszcze niespłacony,
  • wypełnić w sposób prawidłowy wniosek o pożyczkę,
  • wykonać przelew weryfikacyjny na kwotę 1 grosza.

Formy zatrudnienia akceptowalne przez firmę LendOn

Pod tym względem firma ta wykazuje się dość dużą elastycznością. Jeśli spełniasz wszystkie wymienione powyżej warunki, LendOn nie skreśli Cię jeśli pracujesz na umowę zlecenie, czy jeśli jesteś osobą bezrobotną.

Chwilówka w LendOn – jak wziąć?  – krok po kroku

  • W pierwszej kolejności należy się zarejestrować na stronie internetowej LendOn.pl, poprzez wypełnienie formularza zgłoszeniowego. Firma zweryfikuje Twoje dane za pomocą przelewu 1 grosza lub za pomocą usługi Instantor,
  • Następnie można złożyć wniosek o pożyczkę, mając w ręku jedynie dowód osobisty,
  • Kiedy wniosek jest już złożony, zostaje poddany weryfikacji. Jeśli przebiegnie ona pozytywnie, otrzymasz wiadomość SMS z tą informacją, a pieniądze na Twoim koncie mogą pojawić się już po około 5 minutach. 

Czy w LendOn można wydłużyć termin spłaty pożyczki?

Każdy z nas może być w takiej sytuacji, że nie będzie w stanie spłacić zaciągniętej pożyczki w terminie. Firma LendOn również jest przygotowana na taką sytuację. Zawsze przed 30-dniowym upływem terminu spłaty pożyczki, otrzymasz SMS, który Ci o tym przypomina. Jeśli nie dotrzymasz tego terminu, wówczas LendOn z każdym kolejnym dniem, zaczyna naliczać odsetki, wynoszące dwukrotność wysokości odsetek ustawowych.

Jeżeli jednak nie zależy Ci na takim rozwiązaniu, możesz skorzystać z możliwości odroczenia terminu spłaty pożyczki, co wykonasz poprzez panel klienta. Należy jednak pamiętać, że nie można wciąż odraczać spłaty, ponieważ ich ilość jest ograniczona. 

W przypadku, gdy spłacisz pożyczkę w terminie, firma LendOn zaoferuje Ci uczestnictwo w programie lojalnościowym, co oznacza możliwość wzięcia kolejnej, wyższej kwoty pożyczki oraz dodatkowe promocje. 

W LendOn możesz spłacić zadłużenie wcześniej niż wynika to z terminu spłaty. Ustawa o kredytach konsumenckich pozwala na zwrócenie klientowi proporcjonalnej części opłat. Aby je uzyskać, należy skontaktować się z działem obsługi klienta. 

Zalety i wady pożyczki w LendOn

Do zalet pożyczek w LendOn należy zaliczyć:

  • dział obsługi klienta pracuje 7 dni w tygodniu, w weekendy do 18:00,
  • nowi klienci mogą liczyć na darmową pożyczkę w kwocie 3000 zł,
  • stali klienci mogą uzyskać pożyczkę wynoszącą nawet 7 500 zł,
  • możliwość wydłużenia okresu spłaty, jeśli nie dasz rady opłacić pożyczki w terminie,
  • szybki przelew pieniędzy na konto,
  • program lojalnościowy dla stałych klientów,
  • minimalne formalności,
  • szybka weryfikacja.

Do wad pożyczek w LendOn można zaliczyć:

  • weryfikacja w BIK i nie tylko,
  • pożyczki dostępne dla osób, które ukończyły 21 lat.

Pożyczki w LendOn – podsumowanie

Wielu klientów pobierających pożyczki dzięki firmie LendOn jest zadowolonych z możliwości, które im daje. Dzięki szybkiej weryfikacji, minimalnym formalnościom czy szybkim przelewom pożyczonych pieniędzy na konto, firma ta stała się jedną z bardziej rozpoznawalnych i zaufanych na polskim rynku.

Sprawdzane bazy dłużników

  • BIK
  • BIG
  • CRIF
  • ERIF
  • KBIG
  • KRD
  • PWIP
  • Kaczmarski Group

Pożyczka w pigułce

Kwota500 - 3000 zł
Okres spłaty62 dni
Oprocentowanie (RRSO)130,16%
Czas wypłaty pożyczki15 minut
Weryfikacja w BIK TAK
Zaświadczenie o zarobkach NIE
Ocena firmy
4.9/5 (głosów: 50)

Komentarze (82)

  • Okeja2018-09-21 09:05:55

    Pożyczka w Lendonie jest czymś wygodnym, sprawdzonym – doskonały ratunek jeżeli ktoś potrzebuje pożyczkę w szybkim tempie!

  • Jaszkowa2018-09-18 17:15:46

    no jestem pod wrażeniem pożyczki - szybko, dokładnie....tak na prawdę wszystko można online załatwić. polecam

  • joanna2018-08-26 05:35:48

    Polecam, pożyczka konkretna i bardzo rzeczowa! godna polecenia!

  • Silli2018-07-16 17:50:28

    no ja jestem bardzo zadowolona z firmy Lendon. Pożyczka na prawdę rzetelna i sprawdzona. bez obawy można brać! Lendon jest na prawdę ok!

  • Patiss2018-07-14 14:02:38

    Dla mnie jest to firma poważnie traktująca klienta i rzetelna. Szczerze mówiąc to jestem z nich mega zadowolona - pożyczka szyta na miarę! Idealne warunki!

  • Tirivka2018-06-17 14:18:20

    właśnie uważam ze z Lendonem można czuć sie pewnie...nie ma co sie obawiać pożyczki, wszystko jest bardzo sprawnie przeprowadzane i nie ma tak wielu formalności do załatwiania! bardzo ok firma

  • Kasma2018-05-25 14:45:18

    Pozyczka w Lendonie bardzo jest wygodna, szybka, konkretna i szczerze mówiac długi termin spłaty bardzo mi odpowiada!

  • Alizee2017-11-24 16:04:29

    Godna polecenia oferta pożyczkowa . Długi okres spłaty , jasne formy pożyczania , bardzo wiele już jest wyjasnione na ich własnej stronie internetowej . Do tego bezpieczna pożyczka

  • Orliczka2017-09-28 15:18:23

    Pożyczkę polecam - warto bo szybko i pewnie. I 45 dni na spłatę - to bardzo długo!

  • Opka2017-08-30 07:50:16

    Lendon jest fajny, konkretny, bez ukrytych kosztów i na czas. wygodnie i rzetelnie!

  • Ludwik2017-07-20 07:30:03

    Lendon to dla mnie sprawdzona firma, dobra pożyczka, bez dodatkowych kosztów. Myślę, że jest jak najbardziej ok - nie miałam żadnych problemów!

  • Sanni2017-06-11 07:11:11

    Lendon jest dobrą i sprawdzoną firmą pożyczkową. ja pożyczałam od nich dwa razy i na prawdę poszło bardzo sprawnie! i bez problemów!

  • Ewelina2016-05-18 17:43:53

    warto! wszystkie formalności przez internet, minimum dokumentów potrzebne, kilka chwili kasa na koncie - tak w skrócie można opisać pożyczkę wziętą w Lendon! wydaje mi się, że warto. oczywiście są inne firmy i każdy wybierze coś innego ale oni są spoko

  • div2016-04-30 20:10:27

    Solidna firma, można nie bać się tam brać pożyczki. Ja na początek wzięłam 600zł za 0zł i jestem zadowolona

  • Tomaszz2016-04-29 20:31:55

    Bardzo dobra pożyczka, jak mówisz, pierwsza za free. Jest spoko, oferta dobra

  • Karolla2016-04-18 13:47:46

    Lendon pożycza bardzo szybko pieniadze - w godzinę miałam na koncie. co dla mnie było dużym zaskoczeniem bo myślalam że będę długo z nimi załatwiać.

  • Alex2016-04-10 09:50:00

    tak mozna przez neta - jest to wygodne. ja w godzinę miałam pieniądze na koncie wiec szybko i bezproblemowo!

  • czarna Beza2016-03-09 11:56:34

    Co do Lendona to koleżnka poleciła mi załatwienie u nich takiej pożyczki na spłatę zadłużenia w innej firmie. Skorzystałam i tak mam spłacone w terminie i bez kar !

  • Kuszka2016-02-28 20:27:43

    a słyszałam że mozna przez neta u nich brać pożyczkę. wszystko załatwia się online. to jest dość wygodna opcja...a Lendon jest dość sprawdzoną firmą także nie trzeba się bać że naciągną!

  • Nora2016-02-21 07:04:22

    Lendona moge polecić tym co są w kłopotach ale muszą pamietać o treminowych spłatach. jak sie zaniedba raty to tak jest, że sie narzeka.

  • Medatet2016-02-18 10:13:09

    Już tak mi się życie toczy że muszę brać chwilówki. Od jednej pożyczki do drugiej. Wyplątałem się niedawno z konkurencji Lendona i nie było to łatwe. Teraz wziąłem drugą pożyczkę w Lendonie i pisze to do tych co maja w ciul problemów z kasą jak ja kiedyś. jacha Że trza spłacać ale chociaż wiem ile.

  • Polstka2016-02-14 22:58:15

    no u nich bardzo szybko załatwia się pożyczkę. jestem pod wrażeniem. a czas weryfikacji danych klienta praktycznie od ręki. moim zdaniem super sprawa jeżeli komuś zalezy na szybkim załatwieniu sprawy!

  • Margarita2016-02-14 10:07:47

    W Lendonie wzięłam drugi raz pożyczkę i jestem zadowolona. Koleżanka narzeka i sie jej dziwię bo przeciez jasne, że jak pozyczam to trzeba spłacać. Formalności trwaja chwilkę i co ważne nie sprawdxzaja w BIK.

  • kinga2016-01-31 21:01:57

    właśnie mnie skusili tą kwotą wyższą teraz do siebie przyciągnęli, ogólnie szybko załatwiłam sprawę z formalnościami i wysłali mi pieniądze na konto bez problemowo

  • Kamil2016-01-30 09:31:44

    Super chwilówka. Największe zalety to szybkość i prostota formalności. DO tego jeśli to twoja pierwsza pożyczka to możesz ją dostać bez odsetek :D

  • Kamila2016-01-26 14:54:46

    tez uważam, że warto im zaufać. szybka pozyczka przez internet, chwila moment i kasa na koncie bez wiekszego problemu.pierwsza pozyczka 1500 zl na miesiac za darmo wiec czemu nie skorzystac?

  • Buba2016-01-11 12:29:14

    Spokojnie można zaufac Lendonowi. Teraz biore drugi raz . Pierwsza pozyczke splacilam bez komplikacji. Polecam.

  • Denia2016-01-11 11:36:38

    Wlasciwie to ta chwilowka uratowala mi swieta bo zgubilam portfel z wypalta :( Do banku nie poszlam bo i tak im wisze kase. raty sa dosc normalne. Moge polecic.

  • Amarylis2015-12-29 17:32:57

    Ja jestem zadowolona z warunków umowy, niczego złego się nie dopatrzyłam. Kasa chyba w godzinę przyszła i nie musiałam załatwiac formalności w banku przez 3 dni. To było najważniejsze dla mnie. Zaufałam tej firmie i mnie nie zawiodła.

  • Kinga2015-12-29 13:11:59

    Lendon to rzeczywiście fajna firma - szybko przez internet na święta wziełam 500 zł i szybko kasa pojawiła się na koncie. co ważne - nie oddam wiele więcej - bo wziełam pożyczkę na 20 dni.

  • Lotka2015-12-21 16:46:06

    Świetna chwilówka, którą można dostać szybko i bez weryfikacji w BIK. Umowa bardzo jasna i do akceptacji.

  • Renia2015-12-20 09:46:13

    Bardzo sobie chwalę Lendon bo działaja mega szybko. Spłacam regularnie i jest jak najbardziej OK.

  • Po_co_nick2015-12-17 11:32:02

    Nacięłam się w dwóch firmach tego typu :( Kumpela poleciła mi Lendon i jestem zadowolona. Nie oszukują i wszystko jest od początku jasne. Do tego dostałam tysiąc za 1 grosz. Uważajcie na konkurencję tej firmy!

  • S.M.2015-12-13 12:34:29

    Wielki negatyw! Kwoty za niewielkie opóźnienie -kilka dni to 120 zł. Miła obsługa lecz głusi na wszelkie prośby o rozłożenie na raty. Dla mnie ewidentna lichwa. Pewnie spotkamy się w sądzie. Odradzam!

  • Maradonna2015-12-11 11:39:36

    Jest bardzo okejos. Potrzebowałem nagle 700 zeta i mialem w godzine na koncie. Mega szybko !

  • Bernado2015-12-10 12:01:22

    Potrzebowałem 1000 zeta na święta i dali w ciągu 1,5 godziny Polecam.

  • Magnolia2015-11-26 10:30:25

    Pożyczka udzielona bardzo szybko. Pieniądze trafiły do mnie po 1,5 godziny. Nie widzę niczego złego w umowie.

  • Diewaćka2015-11-26 07:22:57

    Cóż tu więcej pisać . Pożyczka w Lendonie jest szybko . tzn no ma sie pieniądze po godzinie.i wazne ze wszystko zalatawia sie w domu

  • Brum2015-11-24 08:52:09

    Dobra chwilówka. Bardzo szybko dziłają. Pieniądze były po godzinie na koncie.

  • Bratek2015-11-10 09:37:45

    Zaskoczyła mnie szybkość. Załatwiałam dosłownie godzinę i juz miałam pieniądze na koncie. Polecam.

  • MonikaBiałas2015-10-28 07:03:24

    Ja także brałam pożyczkę w Lendonie .I powiem szczerze ,ze gdybym miała jeszcze raz u nich brać pożyczkę to na pewno bym wzięła. Formalności minimum i ważne ,ze wszystko załatawione przez internet ;)Polecam .

  • Marcin2015-10-26 19:02:37

    Myślę, ze spokojnie można skorzystac z ich usług. Kilka minut i wniosek złożony a potem chwila moment i kasa na koncie. Wszystko szybko i prosto no i bez większych problemów ze spłatą

  • Daabka2015-10-19 15:47:31

    Lendona też oceniam na plus, faktycznie są ok. wszystko jest jasno wytłumaczone na stronce, warunki są w porządku i fajne jest to, że mają promocje w ofercie. Szybki zastrzyk kasy bez niemiłych niespodzianek.

  • Monika2015-10-08 16:21:15

    Miałam sytuacje kryzysową i wzięłam kilkaset złotych pożyczki w lendonie. Po miesiącu oddałam tylko 700 bez żadnych odsetek. Według mnie bardzo ciekawa oferta

  • Maro2015-09-10 09:53:47

    Tak jak tutaj ludzie piszą, Lendon działa bardzo szybko i naprawdę wygodne jest to, że pieniądze lądują na moje konto. Łatwe formalności też są plusem.

  • Dosia2015-08-28 20:44:40

    ja też jestem zadowolona, trafiłam na majową promocję, więc w ogóle miałam szczęście. plus wszystko można załatwić przez internet, co dla mnie jest dużym ułatwieniem.

  • Gabi2015-08-19 19:02:08

    Lendon ma fajną ofertę, kasa jest szybko na koncie, jak zadzwoniłam z dodatkowymi pytaniami to mi wszystko babeczka wyjaśniła. Długo się zastanawiałam, gdzie pożyczyć, ale w Lendonie obsługa była miła i rzeczowa, poza tym mają stronkę przez którą wszystko można załatwić.

  • Piter2015-08-17 08:12:38

    jak ktoś wyżej napisał - pożyczki są na male kwoty (z tego, co pamiętam pierwsza do 500zł - ja brałam 300), ale dla mnie to plus. To była moja pierwsza chwilówka, więc wolałem zacząć delikatnie;p jak się spłaca wszystko w terminie, to pozniej mozna brac wieksze kwoty.

  • jadzka2015-08-15 20:04:54

    pieniazki od Lendona na konice...szybko i bezproblemowo udzielają! polecam!

  • Marian2015-08-13 07:26:20

    Uwaga! Firma oszukuje na tzw. monitach - wysyła zaniżoną kwotę do zapłaty. W związku z tym mimo opłacenia kwoty, która widnieje jako suma do zapłaty, cały czas istnieje należność, która jest podstawą do kolejnych horrendalnie wysokich opłat karnych. W związku z powyższym firma ma sprawę prowadzoną przez UOKiK (Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta). Także nie usunęła na moje żądanie moich danych osobowych i wysyła mi spam, co jest przedmiotem skargi do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Do tego bardzo wysokie oprocentowanie. Zdecydowanie odradzam. Polecam: Vivus, Sohocredit, ViaSMS

  • szajbus2015-08-10 12:58:36

    NIE POLECAM TAJ FIRMY NIKOMU!!!! chore opłaty po kilku dniach niby 180 zl kary !!!! np. w vivus po pożyczce 4500 zł narosło ok. 20 zł po miesiącu a tutaj masakra. Tak zostałem potraktowany jako STAŁY KLIENT !!! Jeżeli chcę dać pożyczkę to dzwoni mila pani z milym głosem i namawia a później tylko naliczają jakieś kosmiczne kary NA SWOICH ZASADACH !!! odradzam i polecam inne fora każdy pisze o tym co ja. UWAŻAJCIE

  • Ireneusz2015-07-25 10:11:21

    Gotówka przyszła na konto jak musiałem robić przelew wiec w sam raz - może i małe kwoty, ale za to szybko i prosto.

  • Barski2015-07-25 10:10:20

    Załatwiłem wszystko w 30 minut, polecam.

  • Zygmunt2015-07-24 10:24:51

    No bo cechuje się odpowiednio zminimalizowanymi formami biurokratyczności, do tego dodajmy również to, że pożyczka ta jest naprawdę super!

  • Robak2015-07-24 10:23:59

    Obecnie na rynku jednym z najpopularniejszych opcji kredytowych jest właśnie ta firma - polecam ;)

  • Edek4442015-07-24 10:22:58

    Poszukuje odpowiednich źródeł, w jakich moge kredyt bez bik pozyskać czy ten bank to oferuje?

  • alexi2015-07-23 11:19:55

    Na Lendona trafiłem poprzez kolegę. Mówił, że brał chwilówkę u nich i był zadowolony. Trzy miesiące temu ja nalazłem się w sytuacji, gdzie potrzebowałem gotówki "na już". Spłaciłem im bez dodatkowych kosztów ani odsetek. Wydaje się, że jest to uczciwa firma.

  • Bankowi555ec2015-07-23 10:03:07

    No tak ale po co ten bajer, gdy właściwie nie mamy za dużego pola do wyboru??? Kwoty chwilówek są sztywnie ustawione co 100 zł aż do 500 zł ale i tak polecam.

  • Geniuss2015-07-23 10:02:22

    I jest ulubiony suwak, który ma sprawić że poczujemy się komfortowo na stronie, wybierając interesującą nas kwotę pożyczki.

  • Milik2015-07-23 10:01:40

    Strona internetowa Lendon na pierwszy rzut oka prezentuje się całkiem przyzwoicie.

  • Kokos2015-07-20 08:28:03

    Jak dla mnie bardzo solidna firma. Działa szybko i bez utrudnień dla klienta. Splacam regularnie i dotad nie mialem problemow. Polecam.

  • Pajacyk2015-07-15 09:52:15

    No wystarczy zarejestrować się na stronie, potwierdzić poprawność danych i tyle;)

  • Gaco2015-07-15 09:51:23

    Nie musimy mieć poręczyciela, ani udostępniać zaświadczeń z zakładu pracy lub odcinków renty i emerytury serio, fajna sprawa.

  • Zaube44r2015-07-15 09:50:24

    Uzyskanie pożyczki jest tam serio bardzo łatwe - polecam.

  • Igor2015-07-09 09:53:01

    Decyzja oraz sama wypłata naprawdę ekspresowa do tego umowo jak dla mnie zrozumiała.

  • Mariusz2015-07-09 09:52:18

    Ja jestem zaledwie początkującym klientem, raz już brałem wiec jeszcze nie mogę wiza aż tyle ile chce, ale to dobry uklad że jak ktoś stale korzysta z ich usług to może z czasem brać większe pożyczki.

  • Mikka2015-07-09 09:51:03

    Hejo brałem tam 2 razy i tym razem nawalił grzejnik i co zrobić? Trzeba było jakoś to załatwić.... ogólnie to brak zastrzeżeń co do twej firmy

  • Mirek2015-07-07 10:13:08

    Wczoraj otrzymałem pożyczkę bez jakikolwiek problemów, super obsługa i wszystko na najwyższym poziomie. Moja ocena mocna 5.

  • SuperMajster2015-07-07 10:12:51

    Wczoraj wziąłem u nich niewielki kredyt i wszystko w 100% OK. Polecam.

  • kukiełka2015-07-07 10:11:39

    To nowa firma prawda? Bo lstatnio dużo się reklamuje. Macie swoje opinie na ich temat??? Jak wygląda ściąganie pożyczki po terminie??

  • Vac2015-07-06 09:46:54

    Strasznie ŻYDOWSKA firm niepolecam

  • Jawor2015-07-04 10:09:03

    Wszystko szybko i bezproblemowo. Polecam

  • Adrian2015-07-03 11:03:13

    Cześć, ale warto pamiętać, że jeżeli chcemy otrzymać pożyczkę jak najszybciej - musimy posiadać konto w jednym z następujących banków: Alior Bank S.A., Bank Pekao S.A., PKO Bank Polski S.A., Bank Zachodni WBK S.A., Millennium Bank S.A.

  • Edmundzio2015-07-03 11:01:57

    Tutaj sam wniosek nie sprawia żadnych problemów wystarczy podać w nim podstawowe dane: imię nazwisko, PESEL, numer i serię dowodu osobistego, adres oraz dane o zatrudnieniu.

  • Erik2015-07-03 11:00:45

    Fajna sprawa z nimi, pożyczkę chwilówkę mogą otrzymać osoby, które: są obywatelami Polski czyli ja;p, - mają od 23 do 65 lat to ja oraz są posiadaczami rachunku osobistego w polskim banku - ja i są użytkownikami sieci telefonii komórkowej też ja polecam!

  • skrzynka2015-07-02 09:22:44

    LendOn to chyba jedna z bardziej rzetelnych firm zajmujących się chwilówkami. Do tej pory się na nich nie nacięłam, a brałam u nich pożyczkę już 3 razy.

  • Bartosz2015-06-29 19:00:12

    Szybka decyzja o pożyczce, przelew z kasą także szybki do tego pierwsza pożyczka bez odsetek mnie sie podoba

  • DT2014-10-20 16:13:49

    Mają bardzo prosty formularz do wypełnienia i szybką procedurę z tego co zauważyłam i to dobre jest. No i nikt nie pakuje sie do domu ani nie trzeba wychodzic. Wszystko prze internet :)

  • maria2014-10-18 17:10:34

    Raz weźmiesz chwilówkę to się nic nie stanie moim zdaniem. Czasem jest sie pod sciana i to żaden wstyd. ja brałam w tej firmie i nie było żadnych problemow ani z weryfikacją ani z oddawaniem. Już spłaciłam i mam spokój. A przy okazji sprawdzoną firmę jeśli sie zdarzy ze znow bede w potrzebie

  • maria2014-10-14 18:42:45

    Nie mam żadnych zarzutów do tej firmy. Wszystko tak jak się reklamują - szybko i przez internet. Umowy dotrzymują. Co tu więcej pisać. Są ok dla mnie

  • bigi2014-10-06 16:07:03

    Brałem raz. Spłaciłem, nawet się na promocję załapałem że nie trzeba płacić odsetek. Ogólnie to oceniam na plus. Nie mam zastrzeżeń.

  • Kinia2014-09-30 09:45:04

    Pożyczałam tam 500 zł. bez odsetek (pierwsza pożyczka). Weryfikowano mnie telefonicznie, a pieniądze miałam na koncie w ciągu godziny. Jak dla mnie firma ok.

LendonSprawdź