Netcredit Opinie

Data dodania: 6 lipca 2014 r. / Aktualizacja: 12 stycznia 2023 r.

Firma Net Credit istnieje na rynku pożyczek gotówkowych od 2011 roku. Udziela pożyczek krótkoterminowych, bez konieczności podawania celu w jakim bierzemy pożyczkę.

Wymagania

  • Czysta historia kredytowa
  • Zameldowanie
  • Numer telefonu
  • Adres e-mail
  • Konto w banku
  • Zaświadczenie o dochodach
  • Status osoby fizycznej

Chwilówka w Net Credit

    • Net Credit - logo
    • 100 - 5000 złKwota pożyczki
    • 30 dniOkres spłaty
    • do 3000 złPierwsza pożyczka do 3000 zł za darmo!Pierwsza pożyczka gratis
    • 15 minutCzas wypłaty
    • Skorzystano 2 razySprawdź

    NetCredit działa na polskim rynku od 2011 roku. Dzięki wysokiej jakości oferowanych usług cieszy się niesłabnącym zaufaniem nawet najbardziej wymagających klientów. Od ponad 10 lat specjalizuje się w udzielaniu krótkoterminowych pożyczek, bez zbędnych formalności, całkowicie online. NetCredit cały czas pracuje nad innowacyjnością oferowanych usług, aby jak najlepiej odpowiadać na zmieniające się potrzeby klientów. W 2022 roku firma postanowiła wprowadzić na rynek nowy produkt w postaci wirtualnej karty kredytowej, która zrewolucjonizuje rynek pożyczkowy w Polsce. RRSO: 485,25%

    • Firma udzielająca pożyczkiNet Credit
    • Minimalna kwota pożyczki100 zł
    • Maksymalna kwota pożyczki5000 zł
    • Minimalny okres spłaty30 dni
    • Maksymalny okres spłaty30 dni
    • Pierwsza pożyczka za darmo TAK
    • Maksymalna kwota pierwszej bezpłatnej pożyczkido 3000 zł
    • Oprocentowanie (RRSO)485,25%
    • Minimalny wiek pożyczkobiorcy18 lat
    • Maksymalny wiek pożyczkobiorcyBrak górnej granicy wiekowej
    • Czas wypłaty pożyczki15 minut
    • Sprawdzana historia kredytowaBIK, BIG, ERIF, KRD

    Reprezentatywny przykład dla limitu kredytowego w karcie kredytowej oferowanego przez instytucję pożyczkową, na rzecz której Net Credit Sp. z o.o. świadczy usługę pośrednictwa kredytowego: Dla przykładowej kwoty limitu kredytowego 5.000,00 zł : RRSO wynosi 485,25% (obliczone na dzień 31.03.2022); całkowita kwota limitu: 5.000,00 zł; oprocentowanie stałe w skali roku: 0%; całkowity koszt: 9.600,00 zł, w tym: Prowizja 9.600,00 zł, Odsetki 0 zł; okres obowiązywania umowy: 360 dni; całkowita kwota do spłaty: 14.600,00 zł.

    Promocyjne RRSO: 0,00%. Przykład pożyczki: 100 zł na 30 dni. Do spłaty: 100 zł.

Dane firmy

Nazwa firmy: Net Credit Sp. z o.o.
Adres: ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Telefon: +48 22 598 77 99
E-mail: kontakt@netcredit.pl
Strona www: www.netcredit.pl
Godziny pracy firmy: pon – pt 8:00 – 20:00, sob 8:00 – 17:00
NIP: 527 267 02 66
REGON: 145874815
KRS: 0000401570

Zalety

  • pożyczka w formie przelewu na wirtualną kartę kredytową
  • obsługa klienta również w sobotę

Wady

  • z wirtualnej karty kredytowej można korzystać tylko na terytorium Polski
  • sprawdzanie w rejestrach dłużników: BIK, BIG, ERIF i KRD

Opinie o Net Credit

4.6/5 (głosów: 10)

Oddaj głos

Jak szybko możemy otrzymać pożyczkę w Net Credit?

Czas decyzji o przyznaniu pożyczki to zazwyczaj 15 minut, komplikacje mogą się pojawić, gdy na przykład przelew weryfikacyjny nie dotrze w odpowiednio krótkim czasie.

Pożyczka w Net Credit od ilu lat?

Przedział wiekowy jaki proponuje firma to od 22 do 65 lat.

Net Credit a KRD – czy zaświadczenia są potrzebne?

Firma Net Credit sprawdza BIK, czyli Biuro Informacji Kredytowej. Wymaga zaświadczeń o dochodach przy czym też Net Credit sprawdza KRD, a więc Krajowy Rejestr Długów. Jeżeli weryfikacja BIK lub KRD będzie wykazywała, że mamy opóźnienia w spłacie innych kredytów, jak i zobowiązań finansowych, wtedy niestety automatycznie jesteśmy odrzucani.

Weryfikacja

Firma Net Credit praktycznie za darmo umożliwia usługę weryfikacji, ponieważ jest to jedynie symboliczny grosik. Numer konta bankowego, z jakiego przelejemy ten grosik musi zweryfikować. Podczas przelewu aktywacyjnego w tytule wpisujemy taką formułę jak: potwierdzam Warunki Umowy NET CREDIT nr X (X to numer danej umowy) – to potwierdza iż zapoznaliśmy się i umowa jest przez nas akceptowana.

Terminy spłat

W firmie Net Credit spłata, jeżeli chodzi o czas waha się od 1 do 30 dni. Niestety za zwłokę Net Credit odsetki nalicza dość pokaźne, ale tak robi każda firma tego typu. W Net Credit przedłużenie okresu spłaty w wymiarze dni to: 7, 14 lub 30 dni. Wszelkie informacje podane są na stronie internetowe. O tym jak spłacić pożyczkę, jaki są zasady i opłaty firma informuje na swojej stronie.

Jak otrzymać?

Musimy wypełnić wniosek. Wpłacić grosz na konto firmy. Następuje weryfikacja BIK i KRD. Jeżeli wszystko przebiegnie pozytywnie to w zależności czy konta są z tego samego banku czy nie, następuje przelew w czasie 15 minut lub troszkę dłużej jeżeli banki się nie pokrywają. Kolejne pożyczki dokonujemy już bez formalności, jeżeli oczywiście nie mamy problemów ze spłatami poprzednich. Aby otrzymać kolejną pożyczkę, wystarczy się zalogować na swoje konto w serwisie, wysłać sms lub zadzwonić.
Jeżeli polecimy znajomemu tą firmę i on zdecyduje się wziąć pożyczkę wtedy istnieje możliwość dodatkowego zarobku – otrzymamy za polecenie na swój rachunek 50 złotych.
Odstąpienie od umowy Net Credit proponuje w formie również elektronicznej. Klient ma na to 14 dni, jeżeli pieniądze zostały przelane, są one wtedy objęte całkowitym zwrotem. Jeżeli tak się nie stanie konieczna może być windykacja.

W Net Credit komentarze jakie wystawiają klienci, są zazwyczaj pozytywne.

Klienci nie dostrzegają żadnych słabych punktów w umowie, których nie dałoby się spełnić lub które przysparzałyby klientom trudności. To, że pożyczkę można otrzymać szybko i bez zbędnych formalności to niewątpliwy atut tego rodzaju produktu. Procedura pozwala na pozyskanie szybkich pieniędzy w zasadzie każdej pełnoletniej osobie, która nie miałaby szans na otrzymanie standardowego kredytu w banku. Warto więc rozważyć wzięcie pożyczki w Net Credit tym bardziej, że warunki jej pozyskania są przejrzyste i dostępne w każdej chwili przez internet.

Sprawdzane bazy dłużników

  • BIK
  • BIG
  • CRIF
  • ERIF
  • KBIG
  • KRD
  • PWIP
  • Kaczmarski Group

Pożyczka w pigułce

Kwota100 - 5000 zł
Okres spłaty30 dni
Oprocentowanie (RRSO)485,25%
Czas wypłaty pożyczki15 minut
Weryfikacja w BIK TAK
Zaświadczenie o zarobkach TAK
Ocena firmy
4.6/5 (głosów: 10)

Komentarze (20)

  • Filip2015-07-25 09:39:54

    Również polecam ;)

  • Adrian2015-07-25 09:39:38

    Firma naprawdę spoko

  • Mateuszek2015-07-24 09:40:17

    Z tego co wiem, jest to chyba najlepsza firma od pożyczek chwilówek.

  • Marian2015-07-24 09:39:30

    Też chciałbym poznać Wasze opinie.

  • Enrico2015-07-24 09:38:54

    Na pewno są tu osoby, które brały pożyczki tam i co? Ja jestem zadowolony ;p

  • Rabiola2015-07-23 09:13:05

    Cześć w netcredit z 750 zł zrobiło sie tylko 100,23 zł więcej - polecam!

  • Milutki2015-07-23 09:12:08

    Hmy czyli w takim Minicredit, do spłaty miałbym 1195 w terminie, a teraz jest o 523,8 Pln więcej polecam Netcredit!

  • Eugeniusz2015-07-23 09:10:54

    Do spłaty miałem w terminie 2199pln, teraz mam 2261.3 zł polecam!

  • Damian2015-07-15 09:07:52

    No tak, oraz z Narodowego Banku Polskiego opłaty windykacyjne za monit telefoniczny w wysokości 7zł - przecież to normalne....

  • Mariusz2015-07-15 09:07:34

    Tutaj ponoć w przypadku nieterminowej spłaty udzielonej pożyczki mogą zostać doliczone dodatkowe koszty zawierające odsetki w wysokości czterokrotnej stopy kredytu lombardowego!

  • Miły2015-07-15 09:05:47

    A ich godziny pracy to: Poniedziałek - Piątek 7.00 - 24.00, Weekend 07:00 - 23:00, tak dla wglądu:)

  • Gacu2015-07-09 08:47:51

    Też polecam, świetna firma!

  • Alicja2015-07-09 08:46:59

    Firma naprawdę fajna, pomocna w potrzebie - tak jak się reklamują- pieniądze na koncie pojawiły się w kilka minut, pierwsza pożyczka zero kosztów!

  • Beata872015-07-09 08:46:11

    Ja osobiście jestem zadowolona z usług! Kolejny raz pożyczam u nich pieniądze i mam je na swoim koncie już po chwili!

  • Rafał2015-07-07 08:51:44

    Wystarczy tylko mieć powyżej 22 lat oraz posiadać rachunek bankowy w polskim banku. Żeby dostać pożyczkę, wystarczy przelać 1 grosz przelewem na konto pożyczkodawcy i tyle - polecam;p.

  • Lucyy2015-07-07 08:49:53

    Polecam, bo maksymalna kwota, jaką Net Credit udziela swoim klientom, to 3000 złotych.

  • Wiktor2015-07-07 08:49:02

    Cześć, coś słyszałem, że Net Credit, udziela szybkich pożyczek gotówkowych od 2011 roku a te z kolei, mają charakter chwilówek, czyli przyznawane są na krótki okres czasu, na dowolny cel - fajna sprawa:)

  • Grześ2015-07-03 09:39:04

    Szybcy, dokładni i rozumieją potrzeby klienta - polecam ;)

  • Pawełek2015-07-03 09:38:30

    Również mogę polecić, korzystałem nieraz z pożyczek, pomyślałem, że teraz wezmę w Net credit bo mają pierwszą za 0%, generalnie tak jak obiecywali pieniądze na konto trafiły po 40 minutach.

  • Daria2015-07-03 09:38:10

    Hej, polecam ten bank, wszystko się zgadza, umowa przejrzysta, fajnie, że kwota maksymalna o jaką sie starałam to 3 tysiące złotych. Fakt, że była to pożyczka 3 z rzędu ale fajne rozwiązanie!

Net CreditSprawdź